Ontdek typisch Amsterdamse elegantie in een verrassend labyrint van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen daterend uit de Gouden Eeuw. Na een volledige renovatie die voltooid werd in augustus 2016, biedt dit verborgen wijkje nu: intieme kamers, serene binnentuinen, meeting & event ruimtes, een café, een klassieke hotelbar en een restaurant dat ongecompliceerde maar schitterend bereide gerechten serveert. Het Pulitzer is een unieke mix van historisch en modern vakmanschap, verscholen in de iconische grachtengordel.

hotel.

Vertoeven in Pulitzer Amsterdam is een historische ontdekking van een roemrijke geschiedenis die teruggaat tot in de Gouden Eeuw. Geniet van een residentiele entourage in de verschillende kamertypes. De 225 kamers en suites verenigen het rijke verleden en het hedendaagse van Amsterdam. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten Pulitzer Amsterdam tot leven komen.

jansz.

De zeventiende-eeuwse ambachtsman Volkert Jansz. was een man met een verfijnde smaak, een scherp oog voor stijl en een passie voor levendige conversaties. Hij omarmde het goede leven, maar geloofde ook dat decadentie en luxe pas echt zegevieren wanneer ze gedeeld worden met anderen. Jansz. serveert schitterend bereide klassiekers met een ongedwongen Amsterdamse uitstraling. Een nieuwe oude wereld van subtiele elegantie is verrassend dichtbij.

amsterdam.

Midden in de sprankelende en energieke Negen Straatjes in het hart van Amsterdam is Pulitzer Amsterdam dé plek om de charme en de eigenaardigheden van de betoverende stad te ontdekken. Het hotel kijkt uit over de idyllische Amsterdamse grachtengordel die al eeuwenlang het sociale leven van de stad bepaalt.

De Tourist.

Pulitzers klassieke salonboot uit 1909 is zonder twijfel een lust voor het oog. Deze spetter van een schuit voldoet aan alle klassieke karakteristieken: glimmend teakhout en koper, traditionele tapijten, marmer, stevig leer en glanzend glas in lood. Een vaart op deze boot is een Amsterdams avontuur die u niet snel vergeet.

 • Vertrekt dagelijks om 17 uur
 • Er is een extra vertrek om 11 uur van donderdag tot zondag
 • De rondvaart duurt 75 minuten
 • De prijs is €39 per persoon
 • Een minimum van 3 passagiers is vereist om uit te varen

   

Belle.

Er is geen betere manier om Amsterdam te zien dan vanaf het water. Wanneer het weer het toelaat, biedt “Belle” – de elegante, 45-jaar oude teakhouten sloep.

 • Exclusief voor privévaarten
 • De prijs is €200 voor het eerste uur, €180 voor ieder volgend uur
 • Tot 12 passagiers aan boord
 • Minimaal vereiste huurtijd is een uur
 • Flexibel annuleren
 • Beschikbaar van eind maart tot en met oktober

   

APERITIVO@PAUSE.

Kom op adem met uitzicht op de rustgevende tuinen of zak onderuit op het terras, omgeven door de indrukwekkende grachtenpanden. Een juweel, verborgen in de openbaarheid en een lommerrijke oase voor een pauze. Geniet van een aperitief bij Pause, het soort plek dat je voor jezelf wilt houden… vanaf 5 uur.

 

CONCIERGE WALKING TOUR.

De conciërges nemen u mee op een magische tocht door ‘hun’ Amsterdam. Zie de stad door de ogen van een Amsterdammer. Geniet van de verhalen, ontdek de mythes, de verscholen pracht en proef onderweg de heerlijkste lokale versnaperingen. Wandel mee, dinsdag tot zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur voor €29.50 per persoon.

 

PULITZER HISTORY TOUR.

De vijfentwintig zeventiende- en achttiende-eeuwse grachtenpanden waren ooit het décor van toonaangevende handel en de flamboyante Nederlandse aristocratie. Onze conciërges brengen de best bewaarde geheimen aan het licht tijdens de Pulitzer History Tour. Deze tour wordt dagelijks aangeboden van 15.45 tot 16.15 uur.

 

BMW LUXURY PACKAGE

Het BMW Luxury Package Pulitzer Amsterdam omvat het volgende:

 • wagen uit luxeklasse
 • 1 overnachting in een Classic Canal Kamer in Pulitzer Amsterdam
 • city tax voor 2 personen
 • ​inclusief ontbijt
 • ​3-gangen diner in Restaurant Jansz., exclusief dranken
 • parking

​Voor €39 extra per persoon kunt u ook een 75 minuut durende vaart op salonboot De Tourist reserveren, op basis van beschikbaarheid.

Pakketprijs op dinsdag 609 euro/per koppel en op zaterdag 640 euro/per koppel 

Prijzen zijn exclusief BTW.

Reservatie

Gelieve voor de reservatie van uw BMW Luxury Drive contact op te nemen met uw BMW verdeler of een e-mail te sturen naar info@bmwluxurydrives.be. Wenst u meer informatie over de reservatie en het praktisch verloop van de BMW Luxury Drive, klik dan hier